Výsledky vyhledávání pro dotaz zeleniny

Výsledky vyhledávání v sekci: Zdravie

Veľký zoznam diét

Z toľkého nepreberného množstva diét, ktoré existujú je veľmi ťažké vybrať tú správnu. Často počujete ako tá ktorá diéta niekomu veľmi zabrala a vďaka nej niekto schudol 10 aj viac kíl za pár dní. Čo pomôže niekomu, nemusí na vás pôsobiť tak isto efektívne. Druhá vec je ako diéta pôsobí na vaše zdravie. Ak drasticky a rýchlo schudnete, nie je to vždy najlepšie pre vaše zdravie a môže sa dostaviť tzv. jojo efekt, kedy po skončení diéty môžete pribrať ešte viac ako ste schudli. Ak sa stále trápite a neviete, ktorá diéta je pre vás najlepšia, prinášame prehľad diét. Výber však necháme na vás.Dukanova diétaDukanova diéta spočíva v zníženom príjme sacharidov a vo vysokom príjme bielkovín. Vymyslel ju francúzsky doktor Pierre Dukan. O Dukanovej diéte sa napísalo nespočet článkov a predalo milióny kníh. Pri Dukanovej diéte sú povolené žuvačky bez cukru, umelé sladidlá, ocot aj korenie. Doktor Dukan odporúča brať denne multi-vitamínové a minerálne prípravky. Skladá sa zo štyroch fáz:fáza - útočná:Môžete konzumovať len potraviny s vysokým obsahom bielkovín zo zoznamu 72 presne určených potravín (napríklad: morčacie a kuracie mäso, ryby, vajíčka či odtučnené mliečne výrobky). Zakázaná je zelenina a tučné potraviny. S každým jedlom je povolené zjesť 1,5 lyžičky ovsených vločiek. Denne môžete vypiť maximálne 1,5 litra vody. Táto fáza trvá 2-7 dní (podľa toho koľko chcete schudnúť) a má za úlohu rýchle schudnutie. fáza – výletná:V tejto fázy striedate dni, kedy jete iba bielkovinové potraviny, presne ako v prvej fáze s dňami, kedy jete mäso, ryby, či iné bielkoviny s neobmedzeným množstvom zeleniny a ovocia. Je treba vypiť 1,5 litra vody denne a 2 lyžice cereálnych otrúb. Tiež je dôležitá rezká chôdza aspoň pol hodiny denne. Druhá fáza trvá dovtedy, kým nebudete spokojný koľko ste schudlifáza – konsolidačná:Keď už máte hmotnosť akú ste chceli, prejdete na konsolidačnú fázu. Tu môžete jesť neobmedzené množstvo bielkovín (všetky druhy mäsa, ryby, odtučnené mliečne výrobky) a neobmedzené množstvo zeleniny denne.  Raz za deň je povolené zjesť jedno ovocie s nízkym obsahom cukru (jablko, hruška, grapefruit, pomaranč) a dva krajce celozrnného chlebu. V tejto fázy vás isto poteší, že dvakrát za týždeň môžete zjesť akékoľvek jedlo chcete. V konsolidačnej fáze je dôležité vyčleniť jeden deň v týždni na čisto bielkovinovú stravu.fáza – stabilizačná:V tejto fáze je povolené jesť všetko, len treba dodržať pár pravidiel. Jeden deň v týždni jesť iba bielkovinovú stravu, jesť 3 polievkové lyžice denne a aspoň 20 minút denne (aj v zime) venovať chôdzi.  Výhody: diéta neurčuje koľko jedla môžte zjesť, povoľuje iba aké druhy jedla môžete zjesťnetreba vážiť potraviny ani počítať kalóriezo začiatku je úbytok váhy citeľný, čo pôsobí motivačneNevýhody:kvôli obmedzenému príjmu sacharidov môžete na začiatku programu cítiť únavu, zápach z úst, nespavosť a podráždenosťbez príjmu zeleniny, ovocia a celozrnného môžete na začiatku diéty dostať zápchu Atkinsova diétaDiéta je pomenovaná po svojom zakladateľovi, doktorovi Atkinsovi, podľa ktorého naše telo trávi najskôr sacharidy, ktoré treba na určitú dobu zo stravy vylúčiť. Maximálne povolené množstvo sacharidov je 20 gramov denne. Povolené sú všetky druhy mäsa a rýb, vajcia, mliečne výrobky, olivový olej. Kvôli obsahu cukru v ovocí a zelenine sú tieto obmedzené. Zakázané sú cestoviny, biele pečivo a biela ryža. Vzhľadom na nevyváženosť stravy počas tejto diéty, je potrebné brať vitamínové a minerálne prípravky. Táto diéta je svojím spôsobom opakom Dukanovej diéty. Skladá sa takisto zo 4 fáz: fáza - indukčná:Fáza trvá minimálne 2 týždne. Za túto dobu by ste mali zhodiť do 7 kg váhy. Sacharidy sú obmedzené na 20 gramov denne, pričom aspoň 15 gramov musí pochádzať zo zeleniny s vysokým obsahom vlákniny.  Vynechať musíte ryžu, cestoviny, pečivo a takmer všetky mliečne výrobky. Jete v podstate len potraviny s vysokým obsahom bielkovín (mäso, ryby, vajcia, syry). Na obed si teda miesto rezňa s ryžou dáte dva rezne. fáza – chudnúca:Keď prejdete do druhej fáze, mali by ste byť už pár kilogramov ľahší a teda dostatočne motivovaní. Do stravy môžete pridať každý deň 5 g sacharidov naviac, v piatom dni druhej fázy je povolených 45 g sacharidov. Úžasné na tom je, že sa nemusíte báť, že po pridaní sacharidov priberiete na hmotnosti. Aj keď pridávate sacharidy, chudnete. V tejto fáze zostávate dovtedy, kým neschudnete na hmotnosť o 4,5 kg väčšiu ako je požadovaná hmotnosť (napr. ak chcete schudnúť na 70 kg, tak túto fázu skončíte, keď budete vážiť 74 kg). Do stravy môžete pridať orechy a viac zeleniny s vysokým obsahom vlákniny.fáza – pred-udržiavacia:Už ste len pár kilogramov od svojej vysnívanej hmotnosti, stačí len vydržať. Budete pridávať 10 g sacharidov týždenne až dokým nezačnete znovu mierne priberať. Do jedálnička pridáte celozrnné potraviny, ovocie, zeleninu s vyšším obsahom sacharidov ako napríklad hrach. Cieľom je zistiť aké máte ACE (Atkinsov sacharidový rovnovážny bod), teda bod, kedy ani nepriberáte ani nechudnete. Tento príjem sacharidov sa budete snažiť udržiavať jeden mesiac, potom prejdete do poslednej fázy. fáza – udržovacia:Počas celej diéty ste si vybudovali určitú disciplínu v stravovaní a našli bod, kedy nepriberáte. V poslednej fáze je potrebné snažiť sa udržiavať dosiahnutú hmotnosť, ktorá by sa nemala zvýšiť o viac ako 2,5 kg. Hlavne sa snažte jesť správne potraviny a nesiahnuť po sladkostiach alebo čipsoch.Výhody:vylúčenie rafinovaných cukrov zo stravymôžete jesť hovädzie mäso, všetky druhy syra, maslo i majonézurýchly úbytok hmotnostizníženie chuti do jedlaNevýhody:môže sa dostaviť zápach z úst, sucho v ústach a únavatreba vážiť sacharidové potravinykvôli vysokému príjmu tukov si treba dať väčší pozor na srdcevysoký príjem bielkovín a nedostatok zeleniny a ovocia pôsobí nepriaznivo na obličky a kosti Diéta South BeachDiétu South Beach zostavil kardiológ Arthur Agatston spolu s dietologičkou Marie Almon. Pôvodne mala táto diéta slúžiť pacientom s problémami so srdcom, ale obľúbili si ju aj zdraví ľudia túžiaci po rýchlom schudnutí. Diéta je založená na nahradení zlých sacharidov a tukov dobrými a na zvýšenom príjme vlákniny. Dobré sacharidy sú tie s nízkym glykemickým indexom. Dobré tuky sú nenasýtené tuky ako napríklad tie v orechoch či rybách. Diéta South Beach pozostáva zo 3 fáz:fáza:Dĺžka tejto fázy sú 2 týždne a schudnete 3-6 kg. Ľudia, ktorí chcú schudnúť viac ako 5 kg by mali začať s touto fázou.  Počas celej fázy vylúčite zlé sacharidy, ovocie a zeleninu s vyšším glykemickým indexom. Jedlo máte každý deň rozdelené do 5 porcií, z ktorých v troch jete hydinu, ryby, orechy, olivový olej a v dvoch porciách mliečne výrobky. Veľkosti porcií jedla nie sú určené, avšak odporúča sa jesť, kým nie ste nasýtený. V tejto fáze sa vám stabilizuje hladina cukru v krvi a prestanete mať návaly hladu. fáza:Pridávate ovocie, celozrnné potraviny a niektoré druhy zeleniny. Treba však pridávať postupne a v malých množstvách, nie naraz. Vylúčené je biele pečivo, ryža, zemiaky, cukrovinky a ovocie s vysokým glykemickým indexom. Fáza trvá dovtedy, kým neschudnete koľko ste si vopred určili.fáza:Posledná fáza South Beach diéty slúži na udržanie dosiahnutej hmotnosti. Fáza trvá už do konca života, alebo dovtedy, kým si budete chcieť udržať hmotnosť pod kontrolou. Nemusíte sa obmedzovať v jedení, iba sa predpokladá, že čo ste sa naučili počas predchodzích dvoch fáz, tak budete aplikovať aj v tejto fáze. Teda žiadne rafinované cukry, zlé tuky a dôraz klásť na kvalitnú stravu.  Výhody:netreba počítať kalóriejete veľa ovocia a zeleninyod druhej fázy je strava vyváženádiéta zabráni náhlym návalom hladuNevýhody:počas prvej fázy môžete pociťovať únavu, kvôli nedostatku minerálov a vitamínovtreba vyberať sacharidy s nízkym glykemickým indexom Zónová diétaDiétu vymyslel biochemik Barry Sears. Jej podstata spočíva v dosiahnutí hormonálnej rovnováhy a stabilnej hladiny krvi. Zvýšený inzulín, ktorý kontroluje hladinu cukru v krvi má podľa p. Searsa za následok priberanie na váhe. Pri tejto diéte je potrebné dodržiavať presné rozdelenie karbohydrátov, bielkovín a tukov v strave v pomere 40:30:30. Zónová diéta nepovoľuje žiadne potraviny, ktoré príliš rozkolíšu krvný cukor, teda žiadne rýchle cukry zo sladkostí. Jedno jedlo nesmie presiahnuť 500 kalórií. Základné pravidlá zónovej diéty:interval medzi jedlami by mal byť minimálne 4 hodiny a maximálne 6 hodínprvé jedlo dňa musíte zjesť do hodiny po prebudeníkaždý deň treba vypiť 2,4 litra vodykaždé jedlo, ktoré zjete musí pozostávať zo 40% sacharidov, 30% bielkovín a 30% tukovjedlo musí pozostávať z dobrých zdrojov, teda kvalitné bielkoviny, sacharidy s nízkym glykemickým indexom ako zelenina alebo ovocie, tuky z olivového olejaporcia bielkovín v hlavných  jedlách by mala byť rovnako veľká a hrubá ako vaša dlaňporcia sacharidov v hlavných  jedlách  by sa mala rovnať veľkosti vašich dvoch pästíporcia tuku v hlavných  jedlách by mala byť o veľkosti špičky palca vašej rukydôležitá je suplementácia vitamínov a minerálovVýhody:zlepšenie celkového zdravia a zvýšenie energiepo pár dňoch zónovej diéty pominú návaly hladudiéta je vhodná aj pre ľudí s cukrovkou 2. typunemusíte znížiť príjem kalórií iba zmeníte ich zdrojNevýhody:potreba počítať kalórie a sledovať zloženie jedlanutnosť zbaviť sa nezdravých potravín ako sladkosti, chipsy a pod.kvalitné jedlo je drahé a treba počítať so zvýšenými výdavkami na jedločasová náročnosť 8 hodinová diétaTáto zaujímavá diéta vás dokáže zbaviť prebytočných kilogramov bez toho, aby ste museli dávať pozor na to čo jete. Zakladateľom je David Zinczenko, ktorý tvrdí, že touto diétou sa dá schudnúť 10-25 kg. Základom je jesť iba po dobu 8 hodín denne aspoň trikrát do týždňa. Postupne by sa mal počet týchto dní  zvyšovať až na 7 dní do týždňa. Je jedno, aký čas si zvolíte, či od siedmej ráno do tretej poobede alebo od štvrtej poobede do polnoci. Nastavenie času je na každom jednotlivcovi. V tomto úseku dňa môžete jesť koľko chcete a čo chcete a vďaka zvyšku dňa bez jedla budete chudnúť. Diéta vychádza z predpokladu, že ľudské telo nie je prispôsobené na jedenie a trávenie potravy počas celého dňa, ale len po dobu osem hodín a zvyšný čas by sa malo telo regenerovať. Základné pravidlá 8 hodinovej diéty:jesť iba v rozmedzí 8 hodín počas dňa aspoň 3 dni v týždni, ostatné dni môžete jesť ako obvyklepočas diéty je zakázané prejedanie a porcie musia byť také, aby ste sa nasýtili, nie prejedlizakázané sú akékoľvek sladené nápojepočet dní s 8 hodinovou preiódou na jedlo postupne zvyšujtena zlepšenie výsledkov je potrebné 8 minút denne vykonávať intenzívnu fyzickú aktivituVýhody:nemusíte dávať pozor na to čo jetepo pár dňoch zónovej diéty pominú návaly hladudovolená je káva aj sladkostipočas 8 hodín môžete jesť tak často ako chceteokrem sladkých nápojov nie je iné jedlo zakázanéNevýhody:zo začiatku bude problém vydržať dlhé hodiny bez jedlaak máte radi sladené vody, budete sa ich napriek tomu musieť vzdaťdiéta nie je vhodná pre ľudí s nestabilnou hladinou cukru v krvi8 minút fyzickej aktivity denne nie je dostatočných pre precvičenie celého tela, odporúčame viac Krabičková diétaPre ľudí, ktorí sú stále v zhone a nestíhajú sa venovať vareniu je krabičková diéta ideálna. Na trhu je niekoľko firiem, ktoré zabezpečujú krabičkovú diétu, stačí si len vybrať diétny program podľa počtu kalórií. Následne vám každý deň príde balíček s jedlom na celý deň, okrem ktorého by ste nemali nič jesť. Jedlá si môžete pripravovať aj sami, to však zaberie veľmi veľa času.  Výhody:stačí si objednať jedlo cez firmu podľa vašich požiadaviek a nemusíte sa o iné staraťnetreba nakupovať jedloušetríte veľa časujednotlivé chody sú zabalené v krabičkách, stačí vybrať a jesťjedlo je zdravé a často vyberané dietológmiNevýhody:finančne náročná diétanie je povolené jesť nič iné okrem jedla v balíčkochkeď vyžijete firmu, ktorá pripravuje a distribuuje balíčky, niektoré jedlá vám nemusia chutiťak si jedlo pripravujete sami, príprava je časovo náročná

Pokračovat na článek


Magnézium - horčík

 Horčík (magnézium) je pre naše telo najdôležitejší minerál. Po vode, kyslíku, základných potravinách je horčík najdôležitejší prvok pre naše telo. Horčík je dôležitejší ako vápnik, draslík a sodík a práve horčík reguluje všetky tieto minerály v tele. Horčík ovplyvňuje vyše 300 enzýmov v našom tele. Vďaka horčíku sa v tele vykonáva mnoho metabolických procesov. Magnézium alebo horčík zodpovedá za sťahy srdca a tiež za výmenu informácii medzi nervovými bunkami, aktivuje viacero enzýmov podieľajúcich sa na metabolizme uhľohydrátov a aminokyselín. Ďalším významom horčíka je kontrola vstrebávania iných minerálov v tele. Medzi tieto minerály patrí vápnik, sodík, draslík či fosfor. Horčík napríklad zabraňuje nadmernému ukladaniu vápnika v tele (prevencia obličkových kameňov).Horčík sa prirodzene nachádza napríklad v mäse, tmavej zelenine, strukovinách, banánoch, mandliach, figách, orechoch, nelúpanej ryži, quinoi, celozrnných obilninách, mlieku a v maku. Účinky horčíka:výmena informácií medzi nervovými bunkamivstrebávanie minerálov v teleprevencia obličkových kameňovprevencia srdcového infarktuznižuje množstvo žalúdočnej kyselinyNedostatok horčíka v teleNedostatok horčíka sa nazýva hypomagnezémia a má rôzne prejavy. Nedostatok horčíka sprevádza niektoré choroby ako vysoký krvný tlak, obezita či cukrovka. Približne tretina pacientov so srdcovou slabosťou trpí aj na nedostatok horčíka. Naša strava obsahuje menej prirodzeného zdroja horčíka, preto toľko ľudí trpí na jeho nedostatok. Horčík sa z potravín vytráca najmä kvôli úprave ako vysmážanie, konzervovanie či šľachtenie nových odrôd ovocia a zeleniny. Navyše nie všetok prijatý horčík sa využije, ale len približne 30 - 40% prijatého horčíka sa vstrebáva v tele. Vstrebávanie horčíka zhoršujú cukry, tuky, vláknina, vápnik či alkohol.Diagnostikovanie nedostatku horčíka nie je také ľahké ako by sa mohlo zdať, pretože len 1% horčíka v tele sa nachádza v krvi. Mnohé krvné rozbory ani nesledujú množstvo horčíka v krvnom rozbore. Americký doktor vyhlásil, že "Všetky známe choroby sú spojené s nedostatkom horčíka" a že "horčík je v najkritickejšej miere potrebná minerálna látka pre elektrickú stabilitu každej bunky organizmu. Nedostatok horčíka môže byť zodpovedný za viac chorôb, ako ktorákoľvek iná živina." Mnohé zdravotné ťažkosti by sa teda mohli vyriešiť jednoduchým zvýšením príjmu horčíka. Ak športujete a cítite sa unavený, môže to byť náznak toho, že vám horčík chýba. V takom prípade odporúčame prijímať doplnky horcikom.Príznaky nedostatku magnézia:bolesti hlavyporuchy sústredeniasvalové kŕčežalúdočné kŕčebúšenie srdcabolesť na hrudníkustrnulosť šijemravčenie v končatináchOdporúčaná denná dávka horčíka je 300 - 420 mg podľa veku, pohlavia a iných faktorov ako zvýšená fyzická záťaž, stres, choroby a podobne. Priemerný zdravý dospelý človek má v tele okolo 20-30 gramov horčíka, z čoho dve tretiny sa nachádzajú v kostiach. Alkohol a mlieko obohatené vitamínom D spôsobujú vylučovanie horčíka z tela. Kto potrebuje prijímať viac horčíkaĽudia so zvýšenou psychickou (únava, stres) alebo fyzickou (športovci, ťažko pracujúci) záťažou majú zvýšenú potrebu horčíka. Viac horčíka je treba prijať pri nadmernom pití alkoholu, nadmernej únave a pri užívaní hormonálnej antikoncepcie. Zvýšenie príjmu horčíka je potrebné aj pre tehotné a kojacie ženy. Vyššie dávky horčíka by mali prijímať aj pacienti s určitými zdravotnými ťažkosťami ako:Cukrovka – zvýšením prísunu horčíka sa znižuje riziko vzniku cukrovkyObezita -  ľudia s obezitou majú až o polovicu menej horčíka v teleHypertenzia (zvýšený krvný tlak) – zvýšený príjem horčíka pomáha znížiť napätie krvnej steny, vďaka čomu sa zníži krvný tlakArytmia – horčík upravuje abnormálnu elektrickú aktivitu srdca, ktorá je príčinou porúch srdcového rytmuIschemická choroba srdca – zvýšenie prísunu horčíka znižuje intenzitu bolesti v hrudníku a zlepšuje prekrvenieIschemická cievna mozgová príhoda – zvýšenie príjmu magnézia sa znižuje riziko vzniku tohto ochorenia a zároveň chráni mozog po ischemickej cievnej príhodeMigréna – zvýšené dávky magnézia znižujú výskyt migrény takmer o polovicuDysmenorea (bolestivá menštruácia) – zvýšené dávky horčíka zmierňujú menštruáciuPredmenštruačný syndróm – viac horčíka významne zlepšuje náladu, znižuje zadržiavanie vody a napätie v prsníkochĎalšou skupinou ľudí so zvýšeným potrebou magnézia sú ľudia trpiaci chronickým únavovým syndrómom, ľudia trpiaci alkoholizmom, ženy užívajúce hormonálnu antikoncepciu, tehotné a dojčiace ženy.

Pokračovat na článek



Výsledky vyhledávání v sekci: Krása

Ako schudnúť po pôrode

Niektoré ženy vyzerajú pár týždňov po pôrode ešte lepšie ako keď neboli tehotné. Iné majú zasa problém zhodiť čo i len kilogram a ešte mesiace po pôrode majú kilá navyše a tehotenské bruško. Ak patríte do druhej skupiny, je tento článok pre vás. Keď sa staráte o malé bábätko, nemáte ani pomyslenie na diéty či cvičenie, ale určite chceli by ste schudnúť. Prvých 6 týždňov po pôrode neriešte svoju postavu a sústreďte sa na vaše dieťatko (nezabúdajte však na muža J). Cez deň by si každá z vás mala nájsť pár minút pre seba. Práve tých pár minút dokáže robiť zázraky. Treba však začať postupne. Schudnutie na pôvodnú hmotnosť môže trvať mesiace. Ak ste mali nadváhu ešte pred otehotnením, dostať sa na pôvodnú hmotnosť môže trvať aj vyše roka.Diéta po pôrodePo pôrode v žiadnom prípade neskúšajte žiadne diéty, ale základom je vyvážená strava. To znamená strava bohatá na živiny, minerály a vitamíny. Najmä ak kojíte, budete si musieť dať obzvlášť dobrý pozor na to čo jete. Už to nie ste len vy, ale aj vaše dieťa, ktoré dostáva také živiny, ktoré zjete vy. Prijímajte dostatok vápnika 5 krát denne, celozrnných cestovín a pečiva, ovocia a surovej alebo nad parou pripravenej zeleniny. Nevynechávajte chudé mäso, ryby a dobrým zdrojom bielkovín sú vajíčka. Ak kojíte, pravdepodobne sa vám bude dariť s chudnutím viac ako ženám, ktoré nekoja. Produkcia mlieka spáli okolo 500 kalórií denne. Ak však nekojíte, taktiež potrebujete do seba dostať jedlo bohaté na výživné látky. Nikdy preto neskúšajte žiadne diéty, ale jedzte zdravo a neprejedajte sa. Pite veľa vody, môže sa tým zrýchliť váš metabolizmus. Pri kojení myslite na to, že tým strácate veľa tekutín, ktoré treba doplniť.Cvičenie po pôrodeS cvičením po pôrode by ste to nemali preháňať. Vôbec nerozmýšľajte na posilovňou či aerobikom. Mnohým stačí ako aeróbna aktivita kočíkovanie.  Pol hodina kočíkovanie denne spáli okolo 150 kalórií, čo je za týždeň vyše 1000 kalórií. A to nehovoríme koľko kalórií spálite dvíhaním dieťaťa, upratovaním hračiek či chodením sa dieťaťom, keď začne liezť. Zabudnite na fotky chudých celebrít pár týždňov po pôrode a robte to, na čo sa cítite. Ak budete mať chuť a nájdete si čas, môžete skúšať robiť pár cvikov na brucho po 10-15 opakovaní dvakrát týždenne. Keď chcete viac, dvíhajte konzervy s kukuricou v každej ruke jednu. Veľmi dobrý nástroj je fitlopta, na ktorej sa dajú robiť rôzne cviky. Vhodnými cvičeniami sú jóga a pilates, vďaka ktorým sa zlepší vaša ohybnosť a sila. Čím bude vaše dieťa väčšie tým viac budete potrebovať najmä silné ruky, brucho a chrbát, zamerajte sa najmä na tieto partie. Je však zaujímavé, že ako dieťa priberá na hmotnosti, vy to ani nespozorujete a zrazu dvíhate 10 či 15 kilové dieťa bez väčších problémov.Plávanie je pre vás ako stvorené. Nielen preto, že na chvíľu prenecháte dieťa mužovi alebo mame, ale najmä pre vaše svaly a postavu. Pri plávaní sa uvoľní vaše telo a budete sa cítiť o desiatky kíl ľahšia. Plávaním odbúrate stres a aspoň chvíľu zabudnete na starosti a prebaľovanie. Ten príjemný pocit po plávaní, keď sa tešíte na svoje dieťa je nenahraditeľný.Tancovanie môže byť tiež alternatíva, najmä ak rada tancujete. Pustite si doma obľúbenú hudbu, zoberte do náručia dieťa a spolu tancujte. Hudbu však príliš ‘nevypeckujte’, pretože detský sluch je príliš citlivý. Pri takomto tanci sa zabavíte nielen vy, ale aj vaše dieťa a ani si neuvedomíte ako strácate kalórie.Čiže netreba diétovať, treba sa stravovať racionálne a s pohybovými aktivitami to netreba preháňať a ako bude dieťa rásť, kilá pôjdu dolu.

Pokračovat na článek